Lottie dockor är säkra att använda

av | 12 Juni, 2018

De flesta leksaker är säkra att använda, bland annat Lottie dockkläder. Här dock kommer några tips på hur du skyddar ditt barn mot farliga leksaker.

Först och främst: använd ditt luktsinne. Det är bra att lukta på produkten innan du köper den. Om den luktar starkt kan det tyda på att den innehåller farliga kemikalier.  Ett bra tips är att alltid tvätta leksaker innan användning.  Om du orkar, hinner och kan rekommenderas det att du tvättar nyinköpta gosedjur, filtar och sängkläder, innan användning. På så sätt får du bort kemikalier från tillverkningsprocessen. Försök också att undvika tjocka plasttryck på kläder.

Det är också bra att undvika gammal plast. Äldre leksaker kan nämligen släppa ifrån sig saker som inte får finnas i nya leksaker.  Tänk därför efter när du köper gamla plastleksaker, exempelvis på second hand.

Lottie dockor är trygga att använda

Håll också ett öga på leksaker som innehåller knappcellsbatterier. Denna typ av batterier är nämligen ganska lätta att svälja om olyckan skulle vara framme. För säkerhets skull kan det till och med vara lika bra att undvika den här typen av leksaker.

Gamla batterier kan också börja läcka frätande ämnen.  Ett tips är därför att kontrollera batteridrivna leksaker med jämna mellanrum. Se också till så att batteriluckan inte går att öppna.'

Tillverkarna av leksaker har ansvaret när det gäller att leksakerna ska vara säkra.  Det är dock bra att som konsument ta till vissa knep för att vara på den säkra sidan vid köp av den här sortens produkter.

Det finns givetvis många säkra leksaker, såsom Lottie dockor och många andra beprövade märken och leksakssorter. Om man köper produkter man kan lita på blir givetvis mycket lättare och man kan känna sig mycket tryggare när barnet leker.  En viss konsumentmedvetenhet kan dock vara att rekommendera när det gäller inköp av varor som ska användas av ditt barn, och inte av vuxna.​​